prim_sighisoara

Festivalul Sighişoara Medievală 2007

Primăria Municipiului Sighişoara organizeată în perioada 27-29 iulie 2007 a XV-a ediţie a Festivalul Sighişoara Medievală a ajuns, acum în 2007, la ediţia aniversară cu numărul 15. De 15 ani la Sighişoara, în ultimul sfărşit de săptămână din luna iulie, realitatea şi fantezia, modernul şi medievalul se împletesc în armonie purtând vizitatorii intr-o lume, pe care mulţi o credeau apusă.
Acest eveniment a devenit un punct de reper stabil în viaţa cultural-artistică a Sighişoarei. Acest eveniment anual vine să exprime atât vocaţia Sighişoarei de oraş cu bogate tradiţii culturale, cât şi capacitatea municipiului de a participa la amplificarea vieţii artistice din Transilvania şi nu numai.
Această manifestare a contibuit de-a lungul vremii la formarea şi dezvoltarea unui segment valoros de vizitatori ai localităţii, atât din ţară, cât şi din străinătate, ceea ce a generat beneficii nu doar operatorilor de turism, ci a format o imagine aparte a Sighişoarei de oraş medieval cultural.
Organizatorii manifestării si-au propus ca acest proiect să se amplifice şi să se îmbogătească de la an la an, în ideea de a accentua culturalitatea şi medievalitatea evenimentului şi implicit conştientizarea populaţiei locale şi a vizitatorilor asupra importanţei patrimoniului naţional.

Acest obiectiv poate fi atins prin acest permanent transfer valoric dinspre programe culturale dedicate tinerilor spre punerea în valoare şi conservarea patrimoniului cultural unic a Cetăţii Medievale Sighişoara. Ţinând cont de noul statut al României de membru al Uniunii Europene considerăm că este timpul să demonstrăm plurivalenţa şi bidirecţionalitatea schimburilor culturale între România şi celelalte tări ale Europei. În acest sens, ediţia din 2007 a manifestării va aduce în atenţie atât nume binecunoscute participanţilor la festival, cât şi o serie de noutaţi. Fiind o ediţie aniversară, într-un nou context european, Festivalul Sighişoara Medievală 2007 va întruni mai mulţi artisti de talie internaţională, care vor diversifica programul evenimentului prin creaţii artistice europene. Fiecare secţiune a Festivalului: teatru, expoziţii, muzică veche, folk, poezie va prinde viaţă prin intermediul acestor artişti europeni.
Regulamentul de organizare şi defăşurare a Festivalului Sighişoara Medievală va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară din data de 24 mai a.c., urmănd ca în cadrul unei conferinţe de presă acesta sa fie făcut public, de asemenea vor fi oferite şi detalii despre program.