prim_sighisoara

 Kiskunfélegyháza - Ungaria

În anul 2001 au hotărât ambele consilii locale să încheie un parteneriat. Acesta a fost pecetluit oficial la sfârşitul anului în Sighişoara şi este de la semnare unul dintre cel mai activ parteneriat cu Sighişoara.
Odată cu parteneriatul cu oraşul unguresc, Sighişoara a fost inclusă într-o asociaţie de oraşe partenere. Acestei asociaţii aparţin şi Braunfels (Germania), Kjellerup (Danemarca), Die şi Badnol-sur Ceze (Franţa), Carcaixent (Spania), Eeklo (Belgia), Feltre (Italia), Newbury (Marea  Britanie), Rohrmoos-Untertal (Austria), Corund şi Sighişoara (România).
Asociaţia oraşelor partenere oferă posibilitatea de a lega noi prietenii şi de a întreţine prieteniile vechi, dar în primul rând oferă posibilitatea de a cunoaşte oraşele din experienţă practică.
Între cele două oraşe au avut loc atât vizite oficiale, cât şi schimburi de funcţionari, profesori şi elevi şi participanţi la manifestările sportive, reprezentaţii de dans şi teatru şi alte manifestări culturale. Fanfara elevilor din Kiskunfelegyhaza este un participant tradiţional la Festivalul de fanfară din Sighişoara. Oraşul susţine şi organizarea ceremoniei comemorative a poetului maghiar Petöfi Sandor, care are loc la sfârşitul lunii iulie în Sighişoara şi în Albeşti.

Participarea la diferitele manifestări culturale este foarte importantă pentru întreţinerea unei relaţii active.

Oraşul Kiskunfelegyhaza este un oraş tânăr, care a apărut după domnia turcilor, în anul 1943, sub numele Félegyháza. Conform indicaţiilor Mariei Teresa merge un zvon şi închisoarea din domeniul Kiskun, astăzi muzeul Kiskun.