prim_sighisoara

Citta di Castello - Italia

Cel de-al doilea protocol de parteneriat a fost încheiat cu oraşul Citta di Castello, din Italia. Citta di Castello este situată în nordul regiunii Umbria, are 50.000 de locuitori şi este un oraş istoric cu un mare potenţial turistic, dar şi cu o industrie dezvoltată. Pe lângă frumuseţile naturale, valea Tiber oferă de asemenea multe bogăţii naturale. Din cauza prezenţei masive a valoroaselor monumente este cunoscută zona şi ca „Valea muzeu”.
 

În anul 1998 a venit o delegaţie oficială din partea oraşului Citta di Castello, care a vizitat fabrica de cărămidă, pentru a începe o colaborare în acest domeniu. După această vizită, în urma invitaţiei consiliului local a oraşului Sighişoara, a venit în vizită o delegaţie din Citta di Castello, însoţită de primarul Adolfo Orsini şi împreună au hotărât să încheie un parteneriat între cele două oraşe. Parteneriatul s-a semnat în anul 2000 şi s-a stabilit ca domeniile de colaborare să nu fie doar pe plan economic, ci şi pe plan cultural şi educaţional.
 

Au avut loc schimburi de elevi şi manifestări sportive, la care au participat tinerii celor două oraşe. În domeniul cultural: Ansamblul „Cetatea” a participat în anul 2001 la o manifestare culturală organizată de oraşul Citta di Castello, şi italienii au venit la Festivalul de Folclor din Sighişoara în anul 2001.
 

În anul 2001 au avut loc alegerile comunale în oraşul Citta di Castello şi noua conducere a hotărât să colaboreze mai departe. Au avut loc vizite oficiale şi propunei de proiecte.

Pagina oficială: http://www.cdcnet.net/it/