prim_sighisoara

Succes misiunii României în SUA!

Succes misiunii României în SUA!

prim_sighisoara

“Succes misiunii României în SUA!
Succes comandantului Batalionului 72 Apărare CBRN “Negru Vodă” Sighișoara, lt. col. Claudiu Margin !” primar, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean.

O echipă de specialiști din Ministerul Apărării Naţionale formată din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari din domeniul CBRN (Apărarea împotriva ameninţărilor de tip chimic, biologic, radiologic şi nuclear), specialişti în decontaminare, a plecat luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. În componența echipei, între cei cinci militari specialiști din domeniul CBRN se regăsește comandantul Batalionului 72 Apărare CBRN “Negru Vodă” Sighișoara locotenent-colonel Claudiu Margin.
“Prin astfel de misiuni specifice, în condițiile noii situații operative, putem vorbi de sprijinul pe care partea română îl va acorda autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, dar și de un schimb de experiență, abilitățile, experiențele și cunoștiințele acumulate în urma unor astfel de colaborări putând fi implementate și în plan national. Urăm succes misiunii României în SUA, succes comandantului Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă” Sighișoara, locotenent-colonel Claudiu Margin, care face parte din această misiune” primar, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean.
Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN.
Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).