prim_sighisoara

Muzeul de Istorie Sighișoara își extinde programul de funcționare

Muzeul de Istorie Sighișoara își extinde programul de funcționare

prim_sighisoara

Muzeul de Istorie Sighișoara își extinde programul de funcționare

Având în vedere relaxarea măsurilor de sănătate publică pentru prevenirea COVID-19, se extinde programul de vizitare la Muzeul de Istorie.
Turnul cu Ceas, Muzeul de Arme și Camera de tortură pot fi vizitate de marți până vinery , între orele 09.00 și 18.00 iar sâmbătă și duminică între orele 10.00 și 17.00.
Accesul în muzeu va fi permis de acum în grupuri de maximum 6 persoane (cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii), față de 3 persoane cât era permis până acum, iar durata vizitei nu va depăși o jumătate de oră.
Pentru siguranța vizitatorilor, aceștia sunt rugați să respecte setul de reguli stabilite conform Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020 și care au fost afișate la fiecare palier din Turnul cu Ceas și în spațiile expozițiilor Muzeului de Arme și a Camerei de tortură.

Publicul vizitator va avea obligația la intrare, conform normelor sanitare în vigoare să poarte mască de protecție. Este obligatorie testarea temperaturii. De asemenea, vizitatorii vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în muzeu.
Pentru a păstra regulile de distanțare în muzeu nu se vor efectua ghidaje, expozițiile fiind etichetate cu texte explicative.
Cele trei expoziții permanente ale Muzeului de Istorie Sighișoara oferă multe lucruri interesante de descoperit chiar și sighișorenilor.
Muzeul de Istorie Sighișoara deține următoarele categorii de colecții: arheologie (preistorie, daco-romană, migrații, medievală), farmacie și instrumentar medical, artă, mobilier, arta decorativă, instrumente muzicale, obiecte și unelte de breaslă, orologerie, etnografie: mobilier, unelte de uz gospodăresc, textile, ceramică, icoane pe lemn și pe sticlă; arme albe și arme de foc, numismatică.