prim_sighisoara

FESTIVALUL SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ

28-30 IULIE 2017

Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalul “Sighişoara Medievală”, având ca temă Taina Curierului Secret, se va desfășura în perioada 28-30 iulie 2017, și are ca și obiectiv valorificarea istoriei locale și a identității sale culturale prin intermediul artei, condiția de bază fiind bunul-gust, eleganța și calitatea actului artistic. 

Fiind anul în care s-a sărbătorit aniversarea a 25 de ani de la Primul Festival Medieval din România – Sighișoara, 1992, an în care, Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET din București, Primăria Municipiului Sighișoara, Organizația Democratică de Tineret din Târgu Mureș, în parteneriat cu TVR, UNITER, Casa de Cultură a Studenților din București, Fundația pentru Tineret a Municipiului București,  cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului și a sponsorului principal Rank Xerox, puneau bazele fenomenului de festival medieval în România, Festivalul “Sighişoara Medievală” va aduce în atenţia publicului atât nume deja binecunoscute participanţilor la festival, cât şi o serie de noutăţi.

  Legendă medievală sighișoreană, Angelina sau turcii în fața Sighișoarei, culeasă în sec. al XIX-lea de etnologul Friedrich Mueller, punct de plecare a temei  din acest an a festivalului, povestește cum oraşul a fost asediat de turci și care, pentru eliberarea acestuia solicitau o sumă foarte mare de bani, iar cronicarul oraşului, Simeon care era şi magician, a consultat horoscopul și a dezvăluit faptul că viitorul orașului arăta nebulos. Legenda spune că, în discuţiile cu turcii, intervine patricianul Lorentz iar soţia acestuia, Angelina, cea mai frumoasă fată din oraș, care era și vrăjitoare, reușește să îl convingă pe pașa turc care conducea atacul să nu distrugă orașul, chiar dacă acest fapt însemna sacrificarea ei.

Organizarea ediției din acest an a Festivalului "Sighișoara Medievală" a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 80/04.05.2017, iar Regulamentul de organizare și desfășurare prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 98/27.06.2017.

 

 

INVITAȚIE ACREDITARE

 

 

Pentru acreditarea jurnaliştilor la Festivalul Sighişoara Medievală 2017 vă rugăm  să completați cererea ataşată şi să o transmiteți până la data de 24 iulie 2017, prin e-mail, la adresa: primaria@sighisoara.org.ro

 

Informații suplimentare:

Municipiul  Sighişoara – Direcția Relații Publice și Comunicare

Telefon: 0265.77.12.80, int. 133

E-mail: primaria@sighisoara.org.ro