prim_sighisoara

Gânduri de prețuire pentru eroi

Gânduri de prețuire pentru eroi

prim_sighisoara

Gânduri de prețuire pentru eroi.

 

            Cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost proclamată ca fiind Ziua Eroilor, zi de sărbătoare naţională a poporului român.

            An de an, la manifestările dedicate acestei zile, decretată sărbătoare naţională,  au participat reprezentanți ai comunității, ai școlilor, ai unităților militare, ai instituțiilor publice, cler și credincioși.

            Anul acesta însă, date fiind reglementările legale determinate de contextul epidemiologic actual, organizarea tradiționalei ceremonii nu s-a putut realiza în modul în care eram obișnuiți dar pomenirea eroilor români și a eroilor locali este o datorie a noastră a tuturor,  în cadrul legal ce este  permis.

            În acest cadru, astăzi la ora 12.00, clopotele Catedralei Ortodoxe Sfânta Treime  din Sighișoara au  bătut  pentru cinstirea eroilor neamului și a fost săvârșit un parastas.

            În această zi de sărbătoare, gândurile noastre de prețuire se îndreaptă către eroi,  cei care prin curajul lor, prin patriotism și dăruire,  au apărat integritatea României.

Lecțiile de viață pe care le-am primit de la eroii neamului românesc ne sunt de un real folos și ne vor fi mereu în momentele dificile. Actele lor de vitejie rămân în memoria noastră, a tuturor, iar eroii noștri trebuie să își găsească mereu un loc în inimile noastre.

            Glorie eroilor neamului și speranță într-un viitor în care-i vom putea comemora așa cum eram obișnuiți pe cei a căror memorie rămâne veșnică.

Primar, Ovidiu- Dumitru Mălăncrăvean