prim_sighisoara

Festivalul "Sighișoara Medievală", ediția a XXVI-a

26-28 iulie 2019

Începând cu anul 1992, în fiecare vară, Cetatea Sighişoarei îşi retrăieşte trecutul ... în ultimul sfârşit de săptămână din luna iulie, realitatea şi fantezia, modernul şi medievalul se împletesc în armonie purtând vizitatorii într-o lume, pe care mulţi o credeau apusă.

Acest festival, devenit un punct de reper în viaţa cultural-artistică a Sighişoarei, vine să exprime vocaţia Sighişoarei de oraş cu bogate tradiţii culturale.

La fiecare ediţie a festivalului, Evul Mediu n-a mai fost nici întâmplător, nici întunecat, nici nu a mai aparţinut trecutului. După sute de ani, el a avut prilejul să renască prin tot ce a avut mai omenesc şi etern: ARTA.

Încercând să reînvie o epocă ce părea apusă pentru totdeauna, Festivalul Sighişoara Medievală smulge prezentului o fărâmă care, în decoruri de Ev Mediu şi în cântece de menestreli, este trăită de participanţi ignorând efemeritatea trecerii noastre pe această lume.

Ediția cu numărul 26 a Festivalului Sighişoara Medievală, care are ca temă Misterul Medieval, bate la ușa Cetății!

În perioada 26-28 iulie 2019 așteptăm iubitorii spiritului medieval, să ne bucurăm împreună de basmul care va locui timp de trei zile în Cetatea Sighișoarei … pentru că ... importanţa acestei manifestări constă în puntea de comunicare realizată prin intermediul artei, cu ajutorul genurilor specifice Epocii Medievale: jocul, teatrul, dansul și muzica.

 

Primar,

Prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean