prim_sighisoara

SĂRBĂTORIM ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Municipiul Sighișoara organizează un eveniment special pentru sighișorenii de toate vârstele.

În 1 Decembrie, de la ora 10:00, pe esplanada Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” (Catedrala, cum o știu sighișorenii), încep manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Militarii din cadrul Batalionului 72 Apărare CBRN Negru Vodă și pompierii Detașamentului de Pompieri Sighișoara din cadrul ISU „Horea” al Județului Mureș dau startul acelei zile cu ceremonialul militar. După slujba religioasă, urmează depunerea de coroane și mult așteptata paradă militară.

De la ora 11:00, începe spectacolul folcloric cu îndrăgiții interpreți: Marius Ciprian Pop, Alexandra Simon, Costi Dumitru, Doina Pintea, Daniela Vlad, Ștefania Pârlea și Grupul Vocal Folcloric MARIS, Târgu Mureș.

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni! Trăim o perioadă în care, parcă, mai mult ca oricând, trebuie să rămânem uniți, nu dezbinați! Trebuie să ne respectăm unii pe ceilalți, pentru că istoria ne-a demonstrat că împreună suntem cei mai puternici și izbutim. Prin efort comun prin omenie și respect vom depăși cu bine orice obstacol. România are nevoie de unitate! Să ne iubim țara, în fiecare zi, prin fapte! Cu respect!”, a declarat Primarul Municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan – Iulian.

La finalul spectacolului, cei prezenți vor avea partea de o surpriză cu sprijinul Bazei Aeriene 71 „General Emanoil Ionescu”.

*Accesul în perimetrul de desfășurare al evenimentului este permis persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la  finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în  perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu  virusul SARS-CoV-2.

*Pentru buna desfășurare a evenimentului, ne oferă sprijinul: Poliția Municipiului Sighișoara, Poliția Locală Sighișoara și Inspectoratul de Jandarmi Județean "Colonel Sabin Motora" Mureș