prim_sighisoara

Propuneri de sprijinire a turismului și a mediului economic sighișorean

Propuneri de sprijinire a turismului și a mediului economic sighișorean

prim_sighisoara

Propuneri de sprijinire a turismului și a mediului economic sighișorean

 

Primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a discutat,  marți 2 iunie 2020,  în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai mediului asociativ din turism, respectiv  cu reprezentații Asociației Turistice “Visit Sighișoara” despre posibilitatea de susținere a acestui domeniu   afectat de pandemie.

S-a discutat despre importanța unei colaborări între sectorul public și cel  privat, în beneficiul angajaților și al situației economice în ansamblu.

Participanții la întâlnire  au formulat  mai multe propuneri care privesc sectorul atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, iar primarul municipiului,  Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a dat asigurări că va analiza posibilitatea aplicării lor – respectiv a prezentat stadiul celor aflate deja în pregătire.

“Este foarte importantă   redresarea și în acest sens, împreună cu reprezentanții societății civile din domeniul turistic am discutat despre o colaborare pentru proiecte alternative de creștere a atractivității turistice a orașului, ceea ce va menține locurile de muncă din acest sector și va asigura sustenabilitatea domeniului de activitate.

Am avut discuții și cu alți reprezentanți ai agenților economici sighișoreni. Dorim să sprijinim sectoarele afectate dar vrem să cunoaștem exact și care este viziunea celor implicați iar în acest sens vom organiza o întâlnire cu reprezentanții mediului economic sighișorean și în urma propunerilor primite vom elabora proiectele care vor fi un sprijin pentru sighișoreni.” primar, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean