prim_sighisoara

NE-AM ALĂTURAT CAMPANIEI „VINEREA VERDE”

Și Primăria Municipiului Sighișoara se alătură campaniei „Vinerea Verde” -  campanie de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice.

Îndeosebi, sediul Primăriei Municipiului Sighișoara se află în Cetatea Medievală, astfel că accesul autoturismelor, în prezent, este unul limitat. Încă de acum câteva săptămâni, am solicitat angajaților din cadrul Primăriei Municipiului Sighișoara să se organizeze astfel încât să vină la muncă cu o singură mașină/birou. Suntem în sincron cu această campanie „Vinerea Verde”, care își propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun.

De asemenea, îi încurajez pe toți sighișorenii să folosească transportul în comun, mai ales că se pot achiziționa biletele de călătorie chiar din autobuz, plata cu cardul.

Așadar, spunem și noi, la Sighișoara: STOP! Azi maşina stă pe loc!”, a declarat primarul municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan - Iulian.