prim_sighisoara

MARATONUL VACCINĂRII ÎN SIGHIȘOARA

Municipiul Sighișoara organizează, în perioada 21 – 23 mai, „Maratonul Vaccinări în Sighișoara”. Evenimentul va avea loc chiar în Centrul de Vaccinare, amenajat în Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Zaharia Boiu” (cartier Târnava II - Bărăgan). Cu o capacitate de 12 puncte de vaccinare, Centrul deservește, în prezent, atât locuitorii Sighișoarei cât și pe cei din comunele: Zagăr, Nadeș. Albești, Apold, Daneș, Saschiz, Vânători, Viișoara, Coroisânmărtin, Suplac, Bălăușeri.

Încurajat de numărul mare de oameni care se găseau pe „Lista de Așteptare” pentru vaccinare, la Centrul din Sighișoara, dar și din dorința de face încă un pas, firesc, spre normalitatea după care toți tânjim, primarul Municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan – Iulian, a avut inițiativa organizării acestui maraton și la Sighișoara.

Ne dorim să ne întoarcem la activitățile de zi cu zi, așa cum le știam o dată. Este foarte important ca toți elevii să se întoarcă fizic la școală! Vrem să avem evenimente, care ne uneau și ne distrau, deopotrivă, vrem să avem Festivalul Medieval la Sighișoara. Vaccinarea este soluția! Am încredere că locuitorii Municipiului Sighișoara, dar nu numai, se vor mobiliza exemplar. Îi asigur că vor avea toate condițiile astfel încât vaccinarea să se desfășoare fără probleme. Alături de noi sunt oameni pregătiți, cu experiență. Mulțumesc tuturor pentru mobilizare! În continuare, voluntarii se pot alătura acestui eveniment – maraton. Haideți, să arătăm că se poate și la Sighișoara!”, a declarat primarul Municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan – Iulian.

Maratonul de vaccinare din Sighișoara începe vineri, de la ora 15:00 și până la ora 22:00. Apoi, continuă sâmbătă și duminică în intervalul orar 08:00 – 22:00. Vaccinarea se realizează cu Vaccinul Pfizer-BioNTech, în baza Cărții de Identitate, fără programare.

Un exemplu pentru ceea ce înseamnă reușita unui maraton al vaccinării a fost Târgu – Mureșul. Tocmai de aceea, Maratonul de la Sighișoara se bucură și de sprijinul Instituției Prefectului Județului Mureș.

 „Maratonul vaccinării organizat la Târgu Mureș a fost un succes, iar acum este preluat ca model de către primăriile din județul Mureș. Mă bucură faptul că ne unim eforturile cu Primăria Sighișoara pentru organizarea unui maraton local în acest municipiu, în cadrul campaniei județene “Mureșul se vaccinează”. Îi îndemn pe sighișoreni să vină la maratonul care se va desfășura între 21 -23 mai la Sighișoara și să aibă încredere în profesionalismul medicilor, asistenților și tuturor voluntarilor care vor fi implicați în această acțiune de vaccinare.”, a declarat Prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Organizatorul acestui „Maraton de Vaccinare în Sighișoara” este Primăria Municipiului Sighișoara, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Mureș, Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș, Direcția de Asistență Socială Sighișoara și nu în ultimul rând Spitalul Municipal Sighișoara.

Rapelul pentru vaccinarea cu Pfizer-BioNTech se va face după fix 21 de zile, în același loc. De asemenea, persoanele care aveau, deja, programare la vaccinare în perioada în care se desfășoară Maratonul se vor prezenta la Centrul de Vaccinare conform datei și orei stabilite anterior.