prim_sighisoara

La mulți ani, de Ziua Armei pentru Unitatea Militară 01752 Sighișoara!

La mulți ani, de Ziua Armei pentru Unitatea Militară 01752 Sighișoara!

prim_sighisoara

La mulți ani, de Ziua Armei pentru Unitatea Militară 01752 Sighișoara!

 

Arma Apărare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară, pe scurt CBRN, a luat naștere la data de 15 mai 1923.

“15 mai, ziua  în care Unitatea Militară 01752 Sighișoara-Batalionul 72 Apărare CBRN “ Negru Vodă” sărbătorește înființarea armei Apărare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară( CBRN) îmi oferă plăcutul prilej de a felicita cadrele militare din unitatea sighișoreană, continuatorii tradiției acestei arme.

Astfel de momente ne oferă prilejul de a arăta contribuția eroilor, ostașilor și luptătorilor români în apărarea credinței, libertății și demnității poporului roman.

Militarii noștri şi-au dovedit și își dovedesc în continuare vocaţia constructivă şi umanitară și în perioadele de pace prin participarea la pregătirea teritoriului naţional pentru apărare, la construirea unor obiective sociale şi economice sau intervenind în sprijinul populaţiei afectate de diferite dezastre sau calamităţi naturale: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, pandemii.

Această zi este şi una de recunoştinţă pentru militari, pentru simţul datoriei, profesionalismul şi abnegaţia de care dau dovadă.

Militarilor și angajaților din Unitatea Militară 01752 Sighișoara- Batalionul 72 Apărare CBRN “Negru Vodă” le transmit sincere urări de sănătate, de bunăstare şi fericire lor și familiilor acestora. La mulți ani!“ primar, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean.