prim_sighisoara

Întâlnire pentru susținerea artiștilor plastici sighișoreni

Întâlnire pentru susținerea artiștilor plastici sighișoreni

prim_sighisoara

Întâlnire pentru susținerea artiștilor plastici sighișoreni

 

Astăzi, 23 iunie 2020, primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean a avut o întâlnire cu reprezentanții artiștilor plastici sighișoreni, la care a participat și vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici Mureș.
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre sprijinul ce poate fi acordat pentru înființarea unei filiale locale a Uniunii Artiștilor Plastici Mureș la Sighișoara și pentru desfășurarea activității în orașul nostru, în vederea promovării turismului cultural prin deschiderea unor galerii de artă și prin organizarea unor simpozioane și tabere de creație.
“ Este important sprijinul acodat artiștilor plastici profesioniști, noi oferim act cultural în mod gratuit, creăm imagine și atragem turiști prin acțiunile noastre. Prin înființarea acestei extensii a Uniunii Artiștilor Plastici la Sighișoara venim în sprijinul artiștilor plastici sighișoreni, ajutând artiștii profesioniști să își desfășoare activitatea” a precizat în cadrul întâlnirii Cozma Dorel, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Mureș.
“ Am purtat discuții cu artiștii plastici sighișoreni, pentru a-i sprijini. I-am asigurat că munca lor este prețuită, că merită să beneficieze de un cadru propice creației. Am apreciat inițiativa înființării unei filiale locale a Uniunii Artiștilor Plastici Mureș la Sighișoara și le vom acorda suport ca și până acum în organizarea unor expoziții, simpozioane și tabere de creație.” primar Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.