prim_sighisoara

Ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență-  măsuri  pentru protecția populației

Ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență- măsuri pentru protecția populației

prim_sighisoara

Ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență-  măsuri  pentru protecția populației

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara a fost  convocat luni 20.07.2020,  pentru a analiza situația și a stabilit noi măsuri la nivel local, în vederea prevenirii riscului de răspândire a infecției cu Covid-19  precum și pentru analiza situației generate de repetatele incendii la Depozitul de deșeuri din municipiu.

Primarul municipiului, Ovidiu Mălăncrăvean  a prezentat o situație generală despre aplicarea în municipiul Sighișoara a măsurilor prevăzute de starea de alertă.

În cadrul întâlnirii s-au analizat solicitările de organizare a unor activități culturale cu public și s-a decis ca în cazul în care fluxul de participanți nu poate fi strict controlat, evenimentele să fie amânate, până la momentul la care nu va mai  exista risc de infectare.

Directorul Spitalului Municipal Sighișoara, dr Tanaszi Sarolta, a precizat că trebuie evitată organizarea unor evenimente la care nu există un control strict, cu perimetrul bine izolat, pentru prevenirea răspândirii virusului și a fost propusă în unanimitate amânarea evenimentelor până la momentul în care nu va exista risc de infectare.

 

În ședința Comitetului  Local pentru Situații de Urgență Sighișoara s-a analizat și situația  generată de repetatele incendii la Depozitul de deșeuri din municipiu și  modul de intervenție a operatorului care administrează depozitul, făcându-se referire și la  lipsa unor măsuri de prevenire.

În ședință s-a specificat că s-a solicitat în mai multe rânduri administratorului Depozitului de deșeuri menajere să ia măsurile de prevenire dar și de intervenție în situația unor incendii, precum aducțiune de apă, tuburi de izolare, achiziționarea unei autospeciale de stingere a incendiului și alte măsuri propuse de I.S.U. Mureș, fără ca acestea să fie puse în aplicare de către administrator până în prezent.

S-a propus adoptarea unei rezoluții prin care C.L.S.U. Sighișoara să ceară Consiliului Local Sighișoara analizarea acestor aspecte și punerea în vedere a administratorului a respectării prevederilor contractului de administrare a Depozitului.

Primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a precizat că decizia va aparține Consiliului Local dar gravitatea situației care afectează sănătatea populației a determinat includerea acestui subiect pe ordinea de zi a ședinței CLSU.

Tot în ședința Comitetului  Local pentru Situații de Urgență din 20.07.2020,  s-a atras atenția și asupra intensificării controalelor vizând respectarea măsurilor de prevenire coronavirus iar primarul municipiului Ovidiu Mălăncrăvean a precizat că a solicitat  administratorilor supermarketurilor din municipiu să își intensifice acțiunile de prevenire a  cerșetoriei în perimetrul acestor unități.