Domino

A N U N Ț

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 14 martie – 15 mai 2022, se desfășoară autorecenzarea – etapă a procesului Recensământului Populației și Locuințelor Runda 2021.

În această perioadă, cetățenii se pot autorecenza oricând, accesând site-ul www.recensamantromania.ro și apăsând butonul Platformă auto-recenzare.

Persoanele care nu au acces la internet și/sau dispozitive pentru a completa online chestionarul de recenzare sau cele care nu posedă competențele digitale necesare autorecenzării online, pot apela la autorecenzarea asistată, în punctele de asistență puse la dispoziție de Primăria Sighișoara, unde vor primi îndrumare.

Pentru autorecenzarea asistată au fost stabilite 4 posturi de lucru, după cum urmează:

  • Sediul Primăriei Sighișoara - Piața Muzeului, nr. 7;
  • Sediul Serviciului Public Poliția Locală Sighișoara - str. 1 Decembrie 1918, nr. 8 - 10;
  • Școala Gimnazială „Zaharia Boiu- Str. Trandafirilor, nr. 3 (intrarea dinspre Sala de Sport);
  • Școala Primară Hetiur - str. Principală, nr. 230, sat Hetiur.  

Programul de lucru în aceste locații se desfășoară în intervalul orar 08.00 – 20.00 (de luni până vineri), respectiv 10.00 – 18.00 (sâmbăta și duminica).

Scopul fundamental al recensământului este acela de a produce statistici care să ofere informații esențiale și de calitate pentru politicile publice, naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană.

Toate informațiile colectate sunt confidențiale și vor fi folosite în scop statistic.

Obligația cetățenilor de a răspunde la recensământ derivă din prevederile art. 41 și art. 42 din O.U.G. nr. 19/2020.

Recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor, astfel că este esențială pentru buna desfășurare a procesului cooperarea fiecărui cetățean.