Domino

Festivalul SoNoRo Musikland revine cu un concert în Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara

 

Festivalul SoNoRo Musikland revine cu un concert în Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara

 

În al doilea an consecutiv, Festivalul SoNoRo Musikland revine în Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara – vineri, 29 iulie 2022, ora 18:00. Accesul este liber, în baza unei rezervări pe https://musikland.sonoro.ro/.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland se desfășoară în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

În cadrul Festivalului SoNoRo Musikland concertele sunt susținute în biserici fortificate săsești și case care au intrat în circuitul turistic din zona Transilvaniei.  Aceste case reprezintă moștenirea saxonă a vechilor locuințe țărănești, cu elementele de arhitectură care au fost integrate armonios în structura modernă a noilor spații.

Impozanta clădire ce adăpostește azi Primăria Sighișoarei a fost edificată între anii 1886-1888, pe amplasamentul unei vechi mănăstiri dominicane. Clădirea impunătoare, care a avut de la bun început un scop administrativ – fiind numită Palatul Comitatului Târnava Mare –, este construită în stil neorenascentist. Sala Barocă a Primăriei Sighișoara are și astăzi un rol central în viața culturală a orașului, aici având loc multe evenimente notabile, de la concerte de cameră sau conferințe până la întâlniri cu scriitori celebri.

„Bine v-am regăsit la o nouă ediție a festivalului nostru, care crește precum Făt-Frumos din poveste! Nici nu ar putea fi altfel, căci zona Transilvaniei, cu un istoric impresionant și de o frumusețe desăvârșită, ne-a primit cu brațele deschise și este din nou pregătită pentru o ediție plină de muzică, în locuri excepționale, care merită descoperite și incluse pe harta călătoriilor culturale.

În acest an revenim cu un nou concert în splendida Sală Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara, unde sperăm să ne reîntâlnim cu mulți iubitori ai muzicii clasice!” – declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland.

 

În program:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791), Cvartet cu pian în Mi Bemol Major, nr. 2, K.493;

Richard Strauss (1864 – 1949), Sonata pentru violoncel și pian în Fa Major, opus 6;

Robert Schumann (1810 – 1856), Cvintet cu pian în Mi Bemol Major, opus 44.

Printre muzicienii care vor interpreta în cadrul concertului „Freude – Bucurie” se numără violoniștii Nicolas Dautricourt, Clémence de Forceville și Jesús Reina, violiștii Răzvan Popovici și Liisa Randalu, violonceliștii Justus Grimm și Benedict Klöckner și pianiștii Diana Ketler și Gustavo Carvalho.

„Muzica este parte din viața noastră, și mai mult, parte din identitatea noastră! Avem nevoie de muzică în toate momentele importante, pentru a sărbători victoriile și veștile bune; tot muzica ne vine în ajutor când avem nevoie de mai mult curaj sau de mai mult calm. SoNoRo Musikland creează un spațiu în care muzica devine parte din momentele de explorare ale satelor și orașelor din ținutul Transilvaniei.

Pentru noi, oamenii din BRD, muzica clasică este un simbol pentru angajament, diversitate, armonie colectivă, dar mai mult decât orice, este un simbol al generozității și al felului în care împărtășim cu alții momente unice. SoNoRo Musikland este un astfel de moment și ne dorim sa ne întâlnim cu cât mai mulți dintre dumneavoastră la concertele din această vară”, a spus Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale.

 

Accesul la concerte este liber și se face pe bază de invitație sau rezervare.

Rezervările se fac pe https://musikland.sonoro.ro/, în pagina concertului „Freude – Bucurie”.

 

*****

Partener principal: BRD – Groupe Société Générale

Card preferat: Mastercard

Partener pentru un mâine mai bun: MedLife

Sponsori: ICCO, Artegianale, Illy, Avincis

Parteneri instituționali: Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes, Siebenbürgischen Kultursommer

Parteneri: Filarmonica Brașov, TAMTAM, Primăria Municipiului Brașov, Grano, Beyond Dracula, Meșendorf Gasthaus, Viscri 125, Cross Country Farm, Meșendorf 65, Biserica Evanghelică C.A. din România – Consistoriul Districtual Brașov, Fundația Michael Schmidt, Librăriile Humanitas, Cărturești, Fundația Calea Victoriei, Colinele Transilvaniei, Hotel Ambient, Brasserie Luther, Mood Club & Lounge, Autonom

Gazde: HUB 2068, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Bastionul Țesătorilor, Primăria Sighișoara, Conacul Helsdorf, Biserica Prejmer, Biserica Evanghelică Viscri

Parteneri media: RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, Capital, Evz.ro, Designist.ro, Promenada-culturala.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Festivalier, TIMPUL, Flawless.ro, Aiciastat.ro, Litera9.com, Media Image.