prim_sighisoara

 Festivalul „Sighișoara Medievală” 2021 s-a încheiat cu succes!

În perioada 30 iulie – 1 august 2021, a avut loc cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului „Sighișoara Medievală”.

Timp de trei zile, în Cetatea Sighișoarei și zona centrală a orașului, sighișoreni și turiști deopotrivă s-au bucurat de o atmosferă de poveste. Muzică și dansuri medievale, piesă de teatru în premieră, animații și teatru pentru copii, ateliere și tabere meșteșugărești, cavaleri, domnițe, războinici, trubaduri și menestreli. Toate, într-un decor autentic, menit să amintească de o epocă demult apusă, dar care și-a pus amprenta asupra patrimoniului cultural viu – Cetatea Sighișoarei.

În prima seară a festivalului, participanții s-au bucurat de premiera piesei de teatru „Farsa Jupânului Pathelin”, o farsă populară, în regia lui Toma Enache.

Sâmbătă, concertele medievale susținute de Menestrelii Cetății de Scaun Suceava și Truverii au animat Piața Cetății. În celelalte perimetre de desfășurare a evenimentului au avut loc spectacole interactive și ateliere meșteșugărești pentru participanții de toate vârstele.

Ghilotina, jugul și tunurile, specifice epocii medievale, au atras atenția turiștilor care nu au ezitat să se fotografieze împreună cu acestea.

Festivalul „Sighișoara Medievală” 2021 s-a încheiat cu un concert extraordinar susținut de legendara formație PHOENIX și un spectaculos foc de artificii.

Festivalul Sighișoara Medievală a renăscut precum pasărea Phoenix. Împreună, am reușit ca ediția cu numărul 27 să fie un succes. Autenticitatea a făcut diferența! Cu siguranță ne-au lipsit aceste evenimente, mă bucur că ați dat dovadă de responsabilitate și nu am avut parte de incidente. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment emblematic pentru Municipiul Sighișoara!”, a declarat primarul municipiului Sighișoara, Sîrbu Ioan – Iulian

Festivalul „Sighișoara Medievală” a fost organizat de Municipiul Sighișoara și aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 126/27.05.2021

Pe parcursul a trei zile, nu au fost incidente. Liniștea și siguranța participanților a fost asigurată de: Poliția Municipiului Sighișoara, Gruparea de Jandarmi Mobila „Regele Ferdinand I ” Târgu-Mureș, Detaşamentul de Pompieri Sighişoara din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al Judeţului Mureş.