prim_sighisoara

26 iunie - Ziua Drapelului Național sărbătorită la Sighișoara

26 iunie - Ziua Drapelului Național sărbătorită la Sighișoara

prim_sighisoara

26 iunie - Ziua Drapelului Național sărbătorită la Sighișoara

Conform art. 12 din Constituția României, drapelul României reprezintă alături de Ziua națională, imnul national, stema țării și sigiliul statului, unul dintre simbolurile naționale ale României.

Prin Legea nr. 96/1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată ca fiind Ziua Drapelului Național

Cu acest prilej, Unitatea Militară 01752  CBRN Sighișoara și Primăria Sighişoara au organizat astăzi, 26 iunie,  începând cu ora 11.00, în fața Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” manifestări dedicate Zilei Drapelului Național. Acestea au  inclus: o slujbă religioasă de sfințire a Drapelului, alocutiuni si prezentari ale semnificației zilei de 26 iunie, o ceremonie de înălțare a drapelului și defilarea Gărzii de Onoare.

“Drapelul este purtător al sentimentului patriotic,  ne-a reprezentat  în toate momentele importante ale istoriei, a fost martor al succeselor noastre ca națiune, iar astăzi îi însoţeşte la toate evenimentele importante pe toți cei care simt românește.

La ceas de sărbătoare, la momentele oficiale sau la competițiile sportive, tricolorul românesc flutură mereu.

Sfințirea Drapelului Național și apoi arborarea lui reprezintă de fiecare dată un moment emoționant.

Ziua Drapelului este un prilej fericit de a crea o legătură între trecut și prezent.

Cultivarea patriotismului ca dat și destin ar trebui să reprezinte o obligație pentru noi toți,  autorități și cetățeni.

Să încercăm să transmitem acest sentiment și tinerei generații, să fim mândri de drapelul nostru, de simbolurile noastre naționale. La mulți ani, drapelului românesc! “ primar, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.