Domino

Invitație Concurs Național de Creație Literară, Artă Plastică, Traducere și Recitare de Poezie „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!” din cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș,  ediția a XLII-a, 2022

Primăria și Consiliul Local al MunicipiuluiSebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, organizează, în luna mai2022, o nouă ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, una dintrecele mai longevive și prestigioase manifestări cultural-științifice dinRomânia, ajunsă la cea de-a XLII-a ediție.

O tradiție frumoasă în cadrul festivalului oreprezintă organizarea Concursului Național de Creație Literară, Artă Plastică,Traducere și Recitare de Poezie  „Laudă semințelor, celor de față și-nveci tuturor!”, inițiat cu scopul valorificării creativității participanțilorși menținerii vie, în conștiința publică, a memoriei poetului luminii șifilosofului misterelor, Lucian Blaga, născut la Lancrăm. 

Concursul este structurat pe două secțiuni dedicate adulților șielevilor, fiecare secțiune având mai multe domenii: creație literară (poezie șieseu - pe teme legate de viața și opera lui Lucian Blaga), traducere (înlimbile engleză, franceză sau germană), artă plastică și recitare de poezie.Perioada înscrierilor este cuprinsă între 21 martie și 25 aprilie 2022, iarpremierea câștigătorilor se va face în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”Sebeș – Lancrăm (13 – 15 mai 2022). În cadrul concursului, revine secțiunea de recitare de poezie,dedicată amatorilor cu vârsta de peste 18 ani, secțiunea care a adusnotorietatea festivalului în anii 80.

Îi invităm pe toți cei care sunt interesați deconcursul nostru să consulte regulamentul, condițiile de participare șicriteriile de jurizare disponibile pe site-ul Centrului Cultural „Lucian Blaga”Sebeș, www.cclbsebes.ro, la rubrica „Anunțuri”.

Le mulțumim tuturor concurenților pentru interesul manifestatfață de concursul organizat de Municipiul Sebeș, pe care îl considerăm unomagiu adus personalității lui Lucian Blaga, și le urăm mult succes!

 

                          Cu aleasă prețuire,

                                     Directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș,

                                                              Nadia-Diana Arsin

 

Link spre anunț și detalii concurs: https://www.cclbsebes.ro/concursul-national-de-creatie-literara-arta-plastica-traducere-si-recitare-de-poezie-lauda-semintelor-celor-de-fata-si-n-veci-tuturor-din-cadrul-festivalului-lucian-blag/