Domino

                              A N U N Ț

 

Perioada alocată autorecenzării în procesul recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, a fost prelungită până la data de 27 mai 2022.

Până la această dată, cetățenii se pot autorecenza oricând, accesând site-ul www.recensamantromania.ro și apăsând butonul Platformă auto-recenzare.

Persoanele care nu au acces la internet și/sau dispozitive pentru a completa online chestionarul de recenzare sau cele care nu posedă competențele digitale necesare autorecenzării online, pot apela la autorecenzarea asistată în punctele de asistență puse la dispoziție de Primăria Sighișoara, unde vor primi îndrumare, stabilite la următoarele locații:

  • Sediul Primăriei Sighișoara - Piața Muzeului, nr. 7;
  • Sediul Serviciului Public Poliția Locală Sighișoara - str. 1 Decembrie 1918, nr. 8 - 10;
  • Școala Gimnazială „Zaharia Boiu” - Str. Trandafirilor, nr. 3 (intrarea dinspre Sala de Sport).

 

Programul de lucru în aceste locații se desfășoară după cum urmează:

  • Luni - vineri: între orele 10.00 – 18.00;
  • Sâmbăta: între orele 10.00 – 16.00;
  • Duminica: între orele 10.00 – 14.00, excepție făcând postul pentru desfășurarea autorecenzării asistate situat la sediul Primăriei Sighișoara – Piața Muzeului, nr. 7, pentru care programul de lucru este stabilit, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 14.00.

 

Scopul fundamental al recensământului este acela de a produce statistici care să ofere informații esențiale și de calitate pentru politicile publice, naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană.

Toate informațiile colectate sunt confidențiale și vor fi folosite în scop statistic.

Obligația cetățenilor de a răspunde la recensământ derivă din prevederile art. 41 și art. 42 din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare.

Recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor, astfel că este esențială pentru buna desfășurare a procesului cooperarea fiecărui cetățean.

 

Cu respect,

 

                                                                                                         Primar,

                                                                                              Ioan – Iulian Sîrbu